Omgaan met verlies

Wanneer u een dierbare verliest, is dat een tragische gebeurtenis dat tijd kost om te verwerken. Het kan voorkomen dat u op dit moment het gevoel heeft dat u hier nooit meer overheen kan komen. Heeft u dat gevoel en wilt u hulp bij het leren omgaan met verlies van uw dierbare? Kies dan voor Rouwbegeleiding Hedera. Wij bieden verschillende soorten begeleiding aan in het omgaan met verlies van een dierbare. U kunt bij ons terecht voor o.a. individuele begeleiding, gezinsbegeleiding of groepsbegeleiding.

Hulp bij omgaan met verlies

De praktijk van Hedera Rouwbegeleiding staat voor u klaar als u het moeilijk heeft bij het leren omgaan met verlies van uw dierbare. Onze praktijk bestaat sinds 2003 en heeft daardoor veel ervaring met het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen op een levensbeschouwelijke en spirituele wijze. Hierbij bieden we verschillende activiteiten en creatieve werkvormen aan, zoals:

  • Individuele begeleiding, waarin in u in een aantal één op één sessies leert omgaan met uw verlies. U krijgt hierbij ook de kans om deel te nemen aan andere aansluitende activiteiten.
  • Gezinsbegeleiding, waarin wordt geïnventariseerd hoe ieder gezinslid op eigen wijze kan leren omgaan met het verlies.
  • Groepsbegeleiding, waarin u uw verhaal kunt delen met anderen. De bijeenkomsten die wij bieden om u leren omgaan met verlies, zijn bijeenkomsten als: inloopbijeenkomsten, bijeenkomsten voor kinderen, jongeren of volwassenen en maandelijkse bijeenkomsten. Deze maandelijkse bijeenkomsten lopen uiteen van het kijken van een film, een muziek bijeenkomst, een wandeling, het delen van ervaringen in het lotgenotencafé tot diverse themabijeenkomsten. Dit alles doet u samen met lotgenoten.

Dankzij ons gevarieerde aanbod aan activiteiten en behandelingen voor het omgaan met verlies is er altijd wel een vorm van rouwverwerking dat bij u past. Hierdoor hebben we bij Hedera Rouwbegeleiding ook geen wachttijden en kunt u het hele jaar deelnemen aan onze activiteiten.

Meer informatie over omgaan met verlies

Wilt u meer weten over de verschillende manieren waarop u kunt leren omgaan met verlies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door gebruik te maken van een van de buttons onderaan deze pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren en u begeleiden in omgaan met het verlies van uw dierbare.